Нестандартна акция срещу авиобос в белгийската столица Брюксел.  Екоактивистки атакуваха ръководителя на

...
Нестандартна акция срещу авиобос в белгийската столица Брюксел. 
Екоактивистки атакуваха ръководителя на
Коментари Харесай

Екоактивистки атакуваха с торти шефа на авиокомпанията Райънеър

Нестандартна акция против авиобос в белгийската столица Брюксел. 

Екоактивистки нападнаха ръководителя на самолетната компания " Райънеър " Майкъл О`Лиъри с торти пред главната постройка на Европейската комисия в града. Целта на офанзивата е митинг против въглеродните излъчвания на самолетната компания.

" Спрете замърсяването ", изкрещя екоактивистка, откакто удари О`Лиъри в лицето с торта с крем, до момента в който той се готвеше да се снима с картонено изображение в цялостен растеж на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Втора активистка го удари откъм гърба. Двете дами не се показаха и не споделиха дали са представителки на съответна организация.

" Райънеър " е най-голямата самолетна компания в Европа по брой на пасажерите и в този момент транспортира над 20% пасажери повече, в сравнение с в интервала преди коронавирус пандемията .  

Според основания в Брюксел концерн " Транспорт и околна среда " самолетите на " Райънеър " предходната година са отделили повече от 13 милиона тона въглероден диоксид, което значи, че " Райънеър " е най-големият замърсител измежду самолетните компании .

Компанията пък твърди, че е една от най-ефективните самолетни компании в света поради огромния брой хора, които транспортира със самолетите си и дребният брой незаетите места в самолетите ѝ.

Целта на визитата на О`Лиъри в Брюксел е да връчи на Фон дер Лайен петиция с 1,5 милиона подписа с искане за позволение самолети да могат да минават през френското въздушно пространство по време на стачките на френските авиодиспечери.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР